Vragen van stemmers

Vragen van stemmers

Het kan zijn dat je als stemmer vragen hebt over de verkiezing of over het stemmen zelf. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen dan vind je onderaan het contactadres van de organisatie zodat je jouw vraag kunt stellen.

1. Mijn favoriete restaurant staat er nog niet tussen. Wat nu? 
De aanmeldfase is inmiddels gesloten.

2. Wanneer ik mijn postcode invoer tijdens het stemproces, krijg ik de melding dat de postcode ongeldig is.
Nieuwe postcodes worden soms nog niet herkend, vul in dat geval een andere postcode uit de woon- of vestigingsplaats in.

3. Ik woon in het buitenland en wil graag mijn stem uitbrengen, maar mijn postcode wordt niet geaccepteerd.
Buitenlandse postcodes worden niet geaccepteerd, je kunt de postcode van het restaurant waar je op wilt stemmen invullen.

4. Ik ontvang geen bevestiging van mijn stem per e-mail.
Controleer eerst of de bevestiging in de ongewenste berichten / spambox terecht is gekomen. Is dit niet het geval, dan kan je via deze link opnieuw een bevestiging aanvragen. 

5. Mag ik vaker stemmen?
Je mag maximaal 1 keer per e-mail een stem uitbrengen. Zorg dat je jouw stem ook bevestigd middels de bevestigingsmail. 

6. Hoe kan ik zien hoeveel stemmen mijn favoriete restaurant heeft ontvangen?
Een aantal maal wordt er een tussenstand gepubliceerd. Deze tussenstanden kan je zien op de pagina Tussenstand. Tussen de momenten van publicatie van de tussenstand in, is het niet mogelijk om te zien hoe vaak er op jouw favoriete restaurant is gestemd.
 
7. Mijn email adres wordt niet herkend, kan ik nu wel stemmen?
Het stemsysteem ziet sommige domeinen waaronder @inbox.com als oneigenlijke e-mailadressen ook wel 'wegwerp e-mailadressen' genoemd. De herkomst en echtheid van dergelijke e-mailadressen kan niet worden geverifieerd en dus kan er helaas niet mee gestemd worden.

8. Het lukt mij niet om te stemmen via de mobiele website
Mocht het voorkomen dat het niet lukt om via de mobiele website te stemmen, dan zit rechtsboven op de mobiele website een button waarmee je naar de normale website gaat. Je kan dan op de normale website alsnog stemmen.

9. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan vanaf 28 januari tot en met 13 maart 2019 gestemd worden.

12. Hoe worden de winnaars bepaald?
Restaurants maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Hetzelfde restaurant kan natuurlijk ook beide titels in de gemeente winnen. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Ook de landelijke winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen.

Restaurants met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger ontvangen op 15 april tijdens de Award Uitreiking ook nog een Gold Award.  

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, neem dan contact op met info[@]restaurantverkiezing.nl.

Deze verkiezing is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren en faciliteren van verkiezingen met de beste stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details