Bekijk ook de oproep van Katja Schuurman:

Stemronde

Vanaf 4 januari tot en met 11 februari kan iedereen via www.restaurantverkiezing.nl stemmen op zijn of haar favoriete restaurant. Je mag maximaal 1 keer per E-mail een stem uitbrengen. Daarnaast mag je ook een stem uitbrengen via SMS. Stemmen via SMS doe je door een SMS-bericht te sturen naar nummer 1008 met de tekst "RESTAURANT [UNIEKE SMSCODE]". Lees hier meer over stemmen via SMS.

Als stemmer maak je daarbij ook nog kans op mooie prijzen: 

  1. Meet & Greet met Maan tijdens de Award Show op 5 maart.
  2. Meet & Greet met Katja Schuurman tijdens de Award Show op 5 maart.
  3. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen.
  4. Een wellnessdag voor 2 personen. Een heerlijke dag ontspannen. 
  5. Een bioscoopbon voor 2 personen.

Gemeente, provincie en landelijke winnaars

Gemeente
Restaurants maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Hetzelfde restaurant kan natuurlijk ook beide titels in de gemeente winnen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een Award te winnen.

Provincie
De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%.  Ook hier geldt dat een provinciewinnaar altijd minimaal 30 stemmen moet hebben om een Award te kunnen winnen.

Landelijk
Ook de landelijke winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering.

Gold Awards
Naast de gemeente, provincie en landelijke titel winnen alle Restaurants met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger een Gold Award. Ook deze Awards worden uitgereikt tijdens de Award Show op 5 maart 2018.

Ketens
Ketens strijden om de felbegeerd Keten Awards in 3 verschillende categorieën: ketens tot 10 vestigingen, ketens met 11 tot 50 vestigingen of ketens met 51 of meer vestigingen. De eindstand voor de ketens wordt voor 60% bepaald door door het gemiddeld aantal stemmen per vestiging en voor 40% door de gemiddelde waarderingcijfers. De individuele vestigingen van ketens strijden ook gewoon mee om de gemeente- en provincietitels.

Award Uitreiking Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018

Op maandag 5 maart vindt de Award Uitreiking van de Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 plaats in het “Award Show Theater” in Gorinchem, dat speciaal voor de Leukste restaurants van Nederland wordt ingericht tijdens de vakbeurs Bakkersvak.  

Tijdens deze feestelijke uitreiking worden de gemeente winnaars in het zonnetje gezet en worden de provincie en landelijke winnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Katja Schuurman. Daarnaast zal Maan, winnares van The Voice of Holland 2016, een geweldige performance neerzetten en sluiten we af met de afterparty van Qmusic The Party. Gegarandeerd feest!

Programma Award Uitreiking: 

15.30 uur                            Huldiging gemeente winnaars, op de foto met Katja Schuurman
16.45 uur                            Award Show met optreden van Maan
18.00 uur - 20:00 uur        Afterparty met de DJ's van Qmusic The Party (incl. food)!

Lees hier meer over de Award Uitreiking.

Organisatie & Partners

De Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 wordt georganiseerd door Vote Company, in samenwerking met Bakkersvak, Gastronomie en Horeca Vizier.

De Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018

Vanaf 4 januari 2018 kan er in ieder gemeente van Nederland gestemd worden op de leukste restaurants. Tijdens de spectaculaire Award Show gaan de gemeentewinnaars met hun award op de foto met Katja Schuurman. Bij de Award Show treden Maan en de DJ's van QMusic op en worden ook de provincie winnaars en de landelijke winnaar bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is dat ook ketens kunnen deelnemen aan de verkiezing en strijden om een Keten Award.

 

De verkiezing van het Leukste Restaurant is powered by Vote Company, Dé specialist met het beste stemplatform.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details