De verkiezing

Op basis van de feedback van de restaurants is de opzet van de verkiezing vernieuwd! Deelname is ook bij deze 5e editie voor alle restaurants gratis. Winnende restaurants ontvangen met het winnen van de eervolle titels vaak veel media-aandacht, meer gasten, meer omzet en trotse medewerkers. Maar ook een nominatie uitdragen levert al positieve aandacht op!

Bekijk hieronder de video met alle uitleg over de verkiezing!

1 stemronde van 3 april tot en met 8 mei 2017
De stemmers geven bij het uitbrengen van een stem 4 rapportcijfers (cijfer tussen 1 en 10) voor: sfeer, medewerkers gezelligheid, prijs-/kwaliteitsverhouding en persoonlijke benadering.


Twee kansen om winnaar van de gemeente te worden
In iedere gemeente zijn er na 8 mei 2017 twee winnaars: het restaurants met het hoogste gemiddelde cijfer en het restaurant met het meeste aantal stemmen (dit kan natuurlijk ook hetzelfde restaurant zijn, dan is dat de enige winnaar in de gemeente!). Op deze manier maken kleinere restaurants net zoveel kans op de titel als grotere restaurants! Er zijn wel minimaal 30 bevestigde stemmen nodig om gemeentewinnaar te kunnen worden. De gemeentewinnaars ontvangen een prachtig winnaarscertificaat als ze zich laten huldigen bij de Award Uitreiking.


Bronze, Silver, Gold
Nieuw bij deze editie is dat restaurants met een hoge klantbeoordeling en minimaal 30 stemmen beloond worden met een Bronze Award (klantbeoordeling tussen 8,5 en 9,0), Silver Award (klantbeoordeling tussen 9,0 en 9,5) of Golden Award (klantbeoordeling hoger dan 9,5). 


1 winnaar per provincie en 1 landelijke winnaar
Na 8 mei 2017 wordt ook de top 10 van iedere provincie in willekeurige volgorde bekend gemaakt. Iedere provincie kent uiteindelijk één winnaar (van de 10 restaurants met de meeste stemmen in de provincie wint het restaurant met de beste gemiddelde waarderingscijfer). Uit de landelijke Top 12 met het meeste aantal stemmen wordt het restaurant met de beste gemiddelde waardering uitgroepen tot Leukste Restaurant van Nederland.

De landelijke winnaar krijgt van partner Makro een hele mooie prijs aangeboden.


Nomineer uw restaurant
Bekijk welke restaurants nu al genomineerd zijn. Staat uw restaurant er nog niet tussen, dan kunt u uw restaurant meteen aanmelden. Deelname is gratis.


Prijzen voor stemmers
Onder de stemmers worden mooie prijzen verloot: 

  1. Een Smart Watch
  2. Een hotelovernachting voor 2 personen
  3. Een dagje wellness voor 2 personen.

De prijswinnaars worden na afloop van de verkiezing bekend gemaakt. Echter, na iedere 1000 stemmen is er ook een stemmer die een dagentree voor 2 personen wint bij Thermen Soesterberg.


Awards voor Creativiteit
Aan de 3 restaurants die op de meest originele, ludieke en effectieve manier met de verkiezing aan de slag gaan, worden tijdens de feestelijke uitreiking speciale Creativiteit Awards overhandigd. Meld uw leuke, creatieve actie in het kader van de verkiezing daarom aan via vragen@restaurantverkiezing.nl. U kunt er een Award mee winnen!


Promotiemateriaal voor genomineerden
Om de verkiezing op een mooie en leuke manier onder de aandacht te brengen van uw leden en relaties is er volop gratis promotiemateriaal beschikbaar

En via deze link bestelt u eenvoudig poster en flyers met daarop de naam van uw restaurant.

Daarnaast zijn er ook gratis digitale banners en Facebook covers beschikbaar in diverse formaten. Deze zijn te gebruiken om uw gasten en relaties via e-mail, de website en social media zoals Facebook en Twitter op te roepen een stem uit te brengen! De digitale banners en Facebook Cover zijn hier te downloaden.


Stemmen via SMS
Net als bij de vorige editie kan er, naast het online uitbrengen van een stem, ook eenvoudig via SMS gestemd worden. Hoe dat werkt? Breng een stem uit via de website en het wijst zich vanzelf. Alleen bevestigde en reglementair correct uitgebrachte stemmen tellen mee. 


Nog vragen?
Wellicht kan je het antwoord hier vinden.

MBL_facebook_icon_grijs
MBL_twitter_icon_grijs